Sisujuht


Autorid • 0 # +ABCDEFGHIJKLMNOPQRSŠZŽTUVWÕ Ä Ö ÜX Y

Teised autorid • Koostajad TõlkijadKunstnikudToimetajadKriitikud

Avaldamisega seonduv • AntoloogiadTeostesarjadRaamatusarjadKirjastusedPerioodikaIlmumisaastad

Sildigrupid • UlmežanridTeemadIsikudOlendidTehnoloogiaPäikesesüsteemRiigid/keeled

Auhinnad • StalkerRomaanivõistlusTeised auhinnadAuhinnatud ulme eesti keeles

Nimekirjad • Erinevate riikide ulme eesti keelesEesti keelde tõlgitud ekraniseeritud ulme

Nimekirjad: Eesti • RaadioulmeEesti ulmefilmidEesti ulmelavastusedEesti ulme tõlked

22.10.12

Ava- ja vahesõnad

Avasõna

Kui sa seda loed, siis ilmselt oled sa ulmehuviline ja sind ilmselt huvitab ka eestikeelne ulme...

Eesti ulme bibliograafia on koht, kus ulmehuviline peaks leidma kogu info eesti keeles ilmunud ulme kohta. Rõhk sõnal «peaks», sest bibliograafia ei saa üldiselt kunagi valmis. Jah, ma oleks võinud mõned kuud veel pusida ja kindlasti oleks kõik see siin sisukam ja infoküllasem, aga valmis poleks see ikka saanud...

Ma oleks ehk võibolla ühe kuu veel avalikustamisega oodanud, aga mitu tuttavat, kes seda aadressi juba teadsid, käisid peale, et kõlbab ka niimoodi avalikustada.

Praegusel kujul on see pigem bibliograafia skelett, aga eks see raamistiku paikapanemine olegi kõige keerulisem... kui mängureeglid selged, siis on kõik juba hulga lihtsam.

Lähiaja tööde järjekord on aga selline: lähipäevil kirjutan esimese versiooni teemal Küsimused, mis kipuvad korduma, siis püüan Ilmumisaastad niipalju ära täita, kuipalju mul infot juba koos on ja samaaegselt ka sildinduse lõplikult paika panna. Ja otse loomulikult hakata ka teoseid sisse kandma.

Kõige selle valguses on ilmselge, et esialgu pole mõtet mind tüüdata kirjadega, kus tehakse märkus, et see või teine teos/autor on bibliograafiast puudu. Suure tõenäosusega tean ma seda ise samuti.

Kui aga keegi tunneb, et ta peab tõesti midagi olulist mulle teada andma, siis saab seda teha, kui kirjutada aadressil ulmeguru(teate-ise-mis-märk)gmail.com .